Hírek, közlemények

2015. június 22.

2014-ben eredményesen gazdálkodott a MARK

illustration

Működésének első hónapjaiban eredményes gazdálkodást folytatott a MARK Zrt. A 2014 őszén megalakult társaság a 2014-es évet 19 045 000 forint mérleg szerinti eredménnyel zárta.

Az első hónapokban a társaság működésének és üzleti folyamatainak kialakítása, és ezek egyeztetése zajlott. A MARK egyedi megállapodásokra törekszik a bankokkal és piaci árazást szeretne követni a bedőlt projekthitelek és mérlegbe vett ingatlanok megvásárlása során.

Tárgyalási fázisban van az EKB-val, az Európai Bizottsággal, az EBRD-vel és az IMF-vel, Magyarországon pedig a Magyar Bankszövetséggel és az érintett bankokkal. A MARK kizárólagos tulajdonosa az MNB, tervezett élettartama 10 év.

A Magyar Nemzeti Bank 2014 novemberében azért hozta létre a MARK Magyar Reorganizációs és Követelés¬kezelő Zrt-t, hogy csökkentse a hazai pénzügyi rendszerben rejlő kockázatokat, a banki portfoliók tisztítása révén ösztönözze a hitelezési akaratot és képességet annak érdekében, hogy a bankrendszer a jelenleginél eredményesebben járuljon hozzá Magyarország fenntartható gazdasági növekedéséhez.

Éves jelentés 2014