Küldetésünk

A Magyar Nemzeti Bank 2014 novemberében azért hozta létre a MARK Magyar Reorganizációs és Követeléskezelő Zrt-t, hogy csökkentse a hazai pénzügyi rendszerben rejlő kockázatokat, a banki portfoliók tisztítása révén ösztönözze a hitelezési akaratot és képességet annak érdekében, hogy a bankrendszer a jelenleginél eredményesebben járuljon hozzá Magyarország fenntartható gazdasági növekedéséhez.

Küldetésünk, hogy az elmúlt években a gazdasági válság és a válság előtti nem felelős finanszírozási gyakorlat nyomán kialakult helyzetet mintaszerűen megoldjuk. Feladatunk, hogy a pénzügyi stabilitást veszélyeztető nagy összegű nem teljesítő ingatlanhitelek zöme piaci körülmények között kikerüljön a hazai bankportfóliókból és a hitelfedezetek elfogadható eredményességgel hasznosuljanak.

Működésünk során teljes átláthatóságra, méltányosságra és igazságosságra törekszünk. Így akarjuk megtalálni és megőrizni piaci helyünket. Olyan korszerű működési formákat választunk, melyeknek helye van egy fenntartható világban.

Felelősséget viselünk a ránk bízott értékek legjobb hasznosulásáért, felelősséget érzünk a piac szereplőiért, munkatársainkért és a környezetünkért. Teljesítményünk alapja a folyamatos fejlődés, ezért nagy hangsúlyt helyezünk a kreativitásra, az innovációra, de együttműködő partnerek nélkül nem lehetünk sikeresek. Ezért is törekszünk korrekt párbeszédre a bankpiaci szereplőkkel és kiemelt ügyfeleinkkel, a hitelezett vállalkozásokkal.